Publikáció


Demeter Anikó: FENG SHUI A TERVEZÉSBEN

Demeter Anikó: FENG SHUI A TERVEZÉSBEN

Ezen könyv - mely gyakorlati oldalról közelíti meg a feng shui-t - bizonyíték arra, hogy ezen ázsiai kultúra a mi világunkra is átültethető, szabályait a mi életünkben is hasznosítani tudjuk, csak meg kell tanulnunk helyesen értelmezni őket. Egy lehetőséget biztosít az olvasónak abban az esetben, ha új házba akar költözni arra, hogy már alapjaiban is harmonikus környezetet teremtsen magának, átfogó képet ad a tervezés során fölmerült feladatokról és lehetőségekről.

Példákkal és jól értelmezhető ábrákkal segíti azokat is, akik először olvasnak a feng shui-ról vagy csak kevés ismeretük van róla. De ajánlom azoknak is, akik már „gyakorlott mesternek” mondhatják magukat, hiszen e könyv egy csokorba gyűjtve, részletesen írja le a ház tervezéséhez kapcsolódó nézeteket.A KÖNYV BESZEREZHETŐ:

A Szalay Könyvek online weboldalon, a www.szalaykonyvek.hu webcím alatt és a Szalay Könyvkiadó hálózatában.


MEGRENDELHETŐ:

Demeter Anikó: FENG SHUI A TERVEZÉSBEN


 

Demeter Anikó: FENG SHUI A PÁRKAPCSOLATBAN

Demeter Anikó: FENG SHUI A PÁRKAPCSOLATBAN

Ugyan ki gondolná, hogy a lakás elrendezése is fontos szerepet játszhat szerelmi életünkben? A kínaiak több ezer éve használatos térrendezési elve számtalan formában nyújthat segítséget.

A boltok polcain tucat számra sorakoznak a különböző dísztárgyak; pillangók, különböző formájú gyertyák, és a nélkülözhetetlen delfin párok. Az utóbbi időszakban ezen kellékek beszerzése, már egyáltalán nem okoz problémát. De jó ha tudjuk, hogy ezek az eszközök csak egy apró részt képeznek azon a palettán, amely a párkapcsolat javítását szolgáló feng shui útmutatásokat tartalmazza. Számtalan lehetőség áll rendelkezésére azoknak is, akik idegenkednek a fenti megoldásoktól. A tervezéstől kezdve, az építészeti megoldásokon, majd az enteriőrön keresztül biztosíthatjuk magunk és párunk számára a harmonikus, boldog kapcsolat lehetőségét.


A KÖNYV BESZEREZHETŐ:

A Szalay Könyvek online weboldal a www.szalaykonyvek.hu webcím alatt és a Szalay Könyvkiadó hálózatában.


MEGRENDELHETŐ:

Demeter Anikó: FENG SHUI A PÁRKAPCSOLATBAN


 

Új Publikáció

PRESZTÍZS magazin 2010/12 szám: cikk

Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!


Nem csak környezetünkben, lelkünkben is fontos a harmónia.

Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!

Demeter Anikó úgy véli, sorsunkat nem a véletlenek határozzák meg, hanem minden okkal történik. A debreceni hölgy 2002-ben egy súlyos közlekedési baleset után választ keresve a „miért éppen én” kérdésre, átértékelte az életét. A spiritualitás felé fordult, elmélyült a feng shui és radiesztézia rejtelmeiben, majd 2004-ben – hozzá hasonló gondolkodású társakat keresve – Debrecenben létrehozta a Turmalin Életmódházat, ahol a hétköznapi praktikus tanácsadásokon túl a test és a lélek gyógyításával, karbantartásával foglalkoznak.


– Mi egy másfajta szemléletmóddal szeretnénk megismertetni az arra fogékonyakat és rávilágítani, másképpen is lehet gondolkodni az életről – jelentette ki Demeter Anikó. – Nem véletlenül történnek velünk a dolgok, mindennek oka van, ezekből tanulhatunk, fejlődhetünk általuk. Az ezotéria kifejezést nem szeretem, elcsépeltnek, indulatokat gerjesztő szélsőségnek tartom.


Az otthon a család tükre

Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!


Demeter Anikó szakterületén, a térrendezésben látja el tanácsokkal a hozzáfordulókat. Használja a feng shui-t, elismeri hatékonyságát, ám úgy véli, ennek szemlélete önmagában kevés egy harmonikus magyar otthon kialakításához, szabályai sokszor életszerűtlenek. A praktikum híve. Időközben szerzett lakberendezői végzettségét felhasználva így kombinálja az irányzatokat. – Egy lakás elrendezéséből, stílusából, színvilágából, bútorzatából és a kiegészítőkből kitűnik, milyen a családtagok egymáshoz való viszonya – enged betekintést Anikó a szakma titkaiba. – Például ahol a nappali és a hálószoba egy helyiségben van, ott elsősorban a nő a szellemi irányító, ő hozza a döntéseket. Ha a konyha a lakás hátsó részébe kerül, a feleség úgy érezheti, el van nyomva, ki van rekesztve. A férfi lelkéről is sok mindent elárul a nappali stílusa, lakáson belüli helye. Szerencsés, ha itt a berendezés az ő ízlését tükrözi, mert az jó hatással van belső energiáira. Ha a helyiségek a nappaliból nyílnak, ott a férfié a központi szerep, probléma esetén hozzá fordulnak először. Mindenképpen hagyni kell ezért számára egy dolgozó-hobbi sarkot, ennek hiányában a párkapcsolat befulladhat, úgy érezheti, mindenki tőle akar mindent. A szerepkörök egészséges megéléshez szükség van a lakáson belüli funkciók elkülönítéséhez, vagy szimbolikus elválasztásához. Sok esetben a lakás mérete nem engedi meg, hogy minden külön teret kapjon, ilyenkor egy kis praktikával élünk. A panellakásoknál nem bonthatunk falakat, ezért a lakberendezés és a térpszichológia eszközeit használjuk, például az egy helyiségen belül található konyhát és étkezőt színekkel tudjuk elkülöníteni egymástól.


Ha beteg a lélek, beteg a test is
Demeter Anikó - Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!


Anikó
nem csak a lakberendezésben, de az egészségvédelemben is határozott véleménnyel bír. Nem gyógyszerpárti, négyéves kisfiának is csak a kötelező oltásokat adatta be. – A Turmalin Házban sok olyan emberrel találkoztam, akik érthetően elmagyarázták, hogy az antibiotikumoknak milyen hatásuk van a szervezetre – mondja Demeter Anikó. – Csak a baktériumokat ölik meg, vírusos megfázásnál teljesen felesleges a használatuk. Szervezetünk alapvetően öngyógyító, szerveink hatással vannak egymásra, betegségnél működésbe lép a láncolat. Ha a folyamatba drasztikusan beavatkozunk, akkor a kapcsolat megszakad, a többi szerv sem tudja ellátni feladatát, ezért elsősorban az öngyógyító folyamatokat kell beindítani. A homeopátiás szerek és a gyógynövény alapú termékek segítik a szervek közötti kapcsolat helyreállítását, de kizárólag homeopátiás szakorvos és természetgyógyász tanácsait kikérve ajánlott a használatuk. Véleményem szerint szinte minden betegségnek lelki oka van. A lelki egészség megőrzése így a betegségek megelőzésének és leküzdésének fontos eszköze már gyermekkorban. Egy apróságnak is lehetnek lelki problémái, ha visszagondolunk, mindenkinek eszébe jut olyan szituáció, amelyben megbántották, és még most is emlékszik rá, mert a sérelmeket nem dolgozta fel. Egy látszólag ártalmatlan konfliktus akár évekre befolyásolhatja gyermekünk életét, amit a maga nyelvén, betegségekkel jelez felénk. A megelőzés érdekében már gyermekkorban alkalmazhatók lelki terápiák, melyek közvetve a test egészségét is szolgálják.


Rátalálni a saját útra

– Generációnk a nagy gazdasági világválság idején adódottakhoz hasonló problémákkal küszködik. Az emberek egy része 1929-1933 közötti időszakban a spiritualitás felé fordult, megoldásokat keresve. Vajon így van ez napjainkban is?

– Akik eddig is hittek a lelki dolgokban, azok még jobban erre orientálódtak, úgy hiszik, amit eddig tettek, kevés volt, még több kell – vázolta a helyzetet a Turmalin egyesület elnöke. – Akik viszont nem igazán jártak ezen az úton, vagy csak érintették, azok egy egészséges egyensúllyal közelítenek a témához. Én a középutat képviselem, nem szeretem a szélsőségeket. Sok dolgot elfogadok, a lényeg, hogy az nekem jó legyen! Mindenkinek meg kell találnia a saját útját.


Cikk Letöltése


 

ÖKO HÁZAK magazin 2005/1 szám: cikk

TAVASZI ENTERIŐR


A tél végén, a tavasz közeledtével a természet új ruhát ölt. Ilyenkor az emberi szervezet is megújulásra vágyik. Lelkünk kivirul, szervezetünk megtisztul. De szívünk nem csak belülről vágyik a megújulásra, hanem ahogyan ruhatárunkat is fölfrissítjük ilyenkor, környezetünkben is szívesen látjuk viszont ezen évszak lüktető, frissítő hangulatát.

A kikeletet idéző lakásban előkerülnek a kedves, vidám kiegészítők. Ahogyan a természet napról napra színesedik ebben az időszakban, környezetünk is hasonló ütemben kövesse azt. Hiszen képzeljük csak el: ki szereti a kellemes tavaszi napsütésben a télikabátot fölvenni.

Ezen apró műveleteket kiváltképp érdemes elvégezni a lakás közös használatú területein, mint például a nappaliban vagy étkezőben. Ezekben a család minden tagja gyakran megfordul, így hatásuk mindenkit megérint. Nem azt javaslom, hogy cseréljük le a bútorokat vagy húzassuk át az ülőgarnitúránkat, mindössze a függöny, a párnahuzatok, terítők és egyéb kiegészítők, dekorációk is egy teljesen új arculatot képesek létrehozni.


A lakás hangsúlyos részei a textilek és kárpitok. A vastag, nehéz drapériák a téli időszak képviselői. Cseréljük le őket lengébb vászon-vagy len textíliákra. Ezek tisztán tartása is könnyebb, hiszen kezelhetőségük sokkal egyszerűbb.

Függönyeink legyenek áttetszőek, így jobban beengedik a napsütést a lakásba. Jó tudni, hogy a mennyezettől a földig érő függöny nagyít a szoba térhatásán, míg a kisebb felületen elhelyezett a normálméretet láttatja, vagy kicsinyíti azt.

A székek és garnitúrák kárpitozása frissíthető, ha hozzá illó színekkel kiegészítjük. Lehet ez egy takaró, párna vagy terítő is.

A színek jelentősége életünkre jóval nagyobb, mint gondoljuk. Amellett, hogy jórészt meghatározza hangulatunkat, élettani hatása is van. A helyiségeket díszítő színeknél érdemes figyelembe venni, hogy ebben az időszakban már hosszabbak a nappalok, így a természetes fény tovább érzékelhető a lakásban.

A tavaszi enteriőr színei: az élénk színek és az erősebb árnyalatok. Nem illenek ebbe a látványba a halvány, tompa színek.

Bátran használhatjuk a zöld árnyalatait. A fák kizöldellésének kellemes érzetét kelti bennünk. Kellemes kiegészítőként társulhat hozzá a piros vagy a barackszín, de annak, aki szereti akár a rózsaszín is.

A tavasz hangulatát idézik még a sárga különböző árnyalatai. A narancs és a nap sárga a nappaliban vagy étkezőben, a családban folyó kommunikációra van jó hatással. De vigyázzunk a naranccsal abban az esetben, ha a családban valakinek magas a vérnyomása. Kiegészítő színként kellemes hozzá a szürke vagy a kék árnyalatai.

A fenti színekkel bátran játszadozhatunk, hogy melyikből jelenítünk meg többet, az ízlés dolga.

Minták tekintetében a téli enteriőr frissítéseként a csíkosnak a szélesebb és hosszanti fajtáit használjuk. Amennyiben pedig a kockás mintázat áll hozzánk közelebb, abból a nagyobb méreteket részesítsük előnyben. Virágminták tekintetében a terjedelmes, teret betöltő ábrázolásokat alkalmazzuk tavasszal.

A lakást díszítő elemek tekintetében ezen évszak képviselői a hosszúra nyúlt, oszlopszerű formák, melyek a növekedést szimbolizálják. A szobanövények ebben az időszakban ismét kivirulnak, ezáltal kellemes színfoltjai lehetnek a lakásnak.

És ne felejtsük el a tavaszi ünnepeink alkalmával hozzá tartozó tárgyakkal díszíteni lakásunkat! Hiszen ezen néhány nap alatt is általuk egy más hangulatot sugároz lakásunk, mely jelentősen befolyásolhatja életünk folyását is akár.


Demeter Anikó

lakberendező,
feng shui tanácsadó és radiesztéta


 

Deol internetes magazin 2005: cikk

A HARMÓNIKUS ÉLET TITKAI


A feng shui a bennünket körülvevő környezet harmonikussá tételével foglalkozó több ezer éves tudomány. Azon a felismerésen alapszik, hogy a terek, színek, formák miként hatnak testünkre, érzelmeinkre és lelkünkre.  A bennünket körülvevő láthatatlan energiák áramlására, hatásaira épül.

Az embernek valójában három bőre van - szokták mondani. Az első a valódi, a második a ruhája, a harmadik pedig az otthona. Ezek mind lényünk egyfajta meghosszabbításai, nyomokat és jelképeket hordoznak életünkből, gondolatainkból.

Igaz ugyan, hogy manapság sokszor összekeverik a babonát és a feng shui-t, ezek közül igen nehéz kiszűrni melyek is a valódi klasszikus feng shui technikái.


Nézzünk hát néhány jó tanácsot, melyek alkalmazása változásokat hozhat életünkben.


A zsúfolt könyvespolc zsúfolt életmódra utal, ezért dísztárgyakat, képeket iktassunk közéjük. Amelyekre pedig már nincsen szükségünk, ajándékozzuk el.

A konyha és azon belül is a tűzhely környéke, mindig párkapcsolatunk jellemzőit tükrözi. Ezért a tűzhely és a mosogató vagy hűtő soha ne legyen közvetlen egymás mellett, vagy ha így van, helyezzünk el közöttük fából és kerámiából készült tárgyat.

Minden, ami fénylik, magához vonzza és föllendíti az energiák áramlását, ezért bátran használjuk az üvegből készült tárgyakat, kristályokat, tükröket.

Vigyázat! A hálószobában elhelyezett tükör több okból sem előnyös, ha lehet, kerüljük, vagy éjszakára takarjuk le.

A szélcsengőnknek legalább öt ága legyen, de legjobbak a nyolc, kilencágú szélcsengők.

Hogy a szélcsengő milyen elemhez tartozik, az határozza meg, hogy a szárai között elhelyezett bim-bam milyen elemű.

A gazdagság területén elhelyezett szökőkút vagy akvárium kedvezően hat anyagi helyzetünkre, de figyelem! Hálószobába soha ne tegyünk vizet.

Szimbólumokat a fürdőszobában és a konyhában ne használjunk.

Otthonunkban is szükség van a változatosságra, ezért időről időre a bennünket körülvevő formákon is változtassunk. Változtassuk tárgyaink helyét, környezetét. Ez nagyon fontos, ha nem akarjuk, hogy egy idő után stagnáljon életünk.

Olyan helyiségben vagy munkahelyen, ahol alkotómunka folyik ajánlott fa bútorokat használni.

Ha partnerre vágyunk, vegyük le a falról a magányos embereket, vitás jeleneteket ábrázoló, bánatos képeket.

A hűtő mindig legyen tele, hogy jelképesen mutassa, a háziak dúskálnak a javakban.

Ha gazdagság vázát készítünk, sose tegyük olyan helyre, ahol bárki láthatja. Legjobb, ha betesszük egy szekrénybe.

Végül napi munkáinkat vagy tanulnivalóinkat sosem vigyük magunkkal az ágyba, mert különben nem lesz nyugodt a pihenésünk.


 

Alföld TV 2006. május

Ezotérikus műsorban vendég a feng shui témakörében.


Rádió Fun 2009. április 30.

Ezotérikus műsorban vendég a feng shui témakörében.


Friss Rádió 2013. augusztus

Dekoltázs című műsorban vendég a radiesztézia témakörében.


Friss Rádió 2013. szeptember

Dekoltázs című műsorban vendég a feng shui témakörében.


Alföld TV 2013. október 11.

Pezsgő című műsorban vendég a feng shui témakörében.


Ridikül magazin 2016. október 17.

http://www.ridikul.hu/2016/10/16/mindenkinek-mas-kornyezet-szukseges-ahhoz-hogy-az-eletevel-elegedett-legyen/


Rádió Bézs Szendvics műsora 2016. november 03.

http://www.radiobezs.hu/…/Arch%C3%AD…/2016/csutortok1000.mp3

http://www.radiobezs.hu/…/Arch%C3%AD…/2016/csutortok1100.mp3 


Hirdetés